неделя, 20 октомври 2013 г.

Пилешки хапки със сусам и гарнитура от фиде

Понеже днес съм прекрасно настроение заради хубавото време реших да ви зарадвам с още една рецепта.Пилешки хапки със сусам и гарнитура от фиде.
Само не си мислете,че хапките се панират и са традиционните,не днешното ястие не е традиционна комбинация ,но надявам се наистина да ви хареса и да ви зарадвам поне мъничко :) 
Ястието се приготвя бързо и е много здравословно.Бих го препоръчала на всеки,който не желае да си претовари стомаха с нещо тежко тази вечер.Наистина много се надявам да ви хареса.Започваме.
Трябват ви :
400 грама обезкостени пилешки гърди без кожа
1 ч.л. готварско нишесте
4 с.л. соев сос 
6 с.л. олио или зехтин
1 връзка зелен лук
50 грама сусам (лично аз много го обичам затова сложих доста повече,но вие си решавате за количеството сусам ;) )

4 с.л. вода смесена с половин кубче пилешки бульон 
сол и черен пипер



Измиваме и подсушаваме пилешките гърди.След това ги режем на хапки.
 Разбиваме нишестето със соевия сос и овалваме хапките,затваряме ги в кутия и ги прибираме за 30 минути в хладилника .

 Измиваме зеления лук и го нарязваме на ситно заедно с перата.
 
Загряваме олиото в тиган или уок ,каквото имате под ръка.Слагате сусамовото семе и намаляте котлона ,който е на ток или на газ ,ако е на газ максимално,ако е на ток до към 2-ра степен.Пържим го докато пусне аромата си и стане леко златист.
Прибавяме зеления лук и пилешкото месо,като пържим докато хапките станат меки,златисти няма как да видите дали са станали,поради факта,че соевия сос придава доста тъмен цвят на месото,така че тук работите по усет :) Непрекъснато гледаме да обръщаме месото,за да не загаря и изсъхва.

Сега за гарнитурата,която ви казах,че е от фиде ви е необходимо фиде или на топки или това,което сега ще видите и се оказа,че съм по-доволна от това,защото е малко -по дебело и става някак си май по-вкусно,но каквото имате.
 
 
Слагате масло в тигана и капка олио,за да не загори маслото както вече знаете.Слагате вътре фидето и за няколко минути го пържите да стане златисто.
 
  Добавяте около 500 мл. вода да покрие фидето,няколко капки соев сос и бъркате от време навреме докато водата изври и фидето омекне.
Накрая идва най-хубавата част,а именно готовото ястие и похапването му.
                                                                BON APPETIT 
 
 
 

Вкуснотийките на В. Template by Ipietoon Cute Blog Design