Ще ви трябват 6 яйца
1 кутийка течна сметана
масло
къри
сол
Изсипвате в една голяма купа яйцата и сметаната и гъ разбърквате хубаво.Загрявате мноооого добре тигана и слагате съвсем мъничко масло,защото самата сметана си е доста мазна.
Щом всичко е нагорещено,само да поясня този път няма да добавяте олио към маслото,ще се действа бързо ;)
Та щом всичко е нагорещено изсипвате сместа вътре и бъркате рядко като само повдигате яйцата от време на време,като за омлет.При тази рецепта не бързаме за никъде.Моля ви котлона ако сте на ток да не е на максимална температура щом почнете да готвите ,а ако сте на газ я намалете на средно .Бавното бъркане вкарва въздух и прави яйцата още по-пухкави .Посолявате леко докато си бъркате лекичко яйчицата :)
Заповядайте и частта с видеото :)
Ето и крайния вариант на ястието ,като го поръсвате леко с къри ,което придава нотка на дълбочина и съвършенство .
BON APPETIT
0 коментара:
Публикуване на коментар