След огромно отсъствие и някак си заслужена почивка се завръщам с една изключителна торта,която е ефектна и лесна :) Това е нейно величество Ананасовата торта.
Родината на тази "лейди" са Хаваите,където растат нейните съставки.
Ако някой ме пита и аз искам сега да съм на Хаваи ,ама... май никой не ме пита ......
Като за начало ще е нужна форма с диаметър 22 см.
От тук нататък :) :
1 голяма консерва сочен ананас
80гр масло
80гр кафява захар
30гр кокосови стърготини
150гр бяла захар
1 яйце
320гр бяло брашно
2к.л. бакпулвер
1/2к.л. джинджифил на прах
1 пакетче ванилия (може и повечко )
150мл студено прясно мляко
Оцеждаме ананаса от консервата ,като запазваме сока му.В малка тенджерка или тиган загряваме 30 г. масло ,добавяме 2к.л. от ананасовия сок ,кафявата захар и бъркаме ,докато се разтопи захарта.
Изсипваме сиропа в тавичката и нареждаме колелцата ананас . В празното пространство наръсваме кокосовите стърготини.
Маслото,което ни остана и вече е меко ,защото го държим на стайна температура разбиваме със захарта (бялата) с миксер до пухкавост ,като добавяме яйцето и отново доразбиваме.
Смесваме брашното с бакпулвера ,джинджифила и ванилията.Добавяме към крема като редуваме с прясното мляко.
Готовото тесто изсипваме внимателно върху ананаса,който ни чака в тавата и заглаждаме.
Поставяме тавата в студена фурна и загряваме на 180 градуса ,като ако печката е на газ 2-3 степен.Печем около 45 минути.
След като вече е опечена ,тортата я изваждаме и оставяме да изстине около 20 минути ,защото ако я държим повече карамеления сироп ще се стегне ,а ние искаме да обърнем тортата.
И освен да ви пожелая BON APPETIT
По желание може да я гарнирате с топка сладолед,но не мисля ,че е много удачно. В този си вид е прекрасна.
Големи целувки за вас,мили мои :)
вторник, 18 ноември 2014 г.
Ананасова торта
Етикети:вкуснотии,ястия,рецепти,подправки
ананас,
бяла захар,
джинджифил,
кафява захар,
кокосови стърготини,
консерва,
форма за печене
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар