вторник, 18 ноември 2014 г.

Ананасова торта

След огромно отсъствие и някак си заслужена почивка се завръщам с една изключителна торта,която е ефектна и лесна :) Това е нейно величество Ананасовата торта.
Родината на тази "лейди" са Хаваите,където растат нейните съставки.
Ако някой ме пита и аз искам сега да съм на Хаваи ,ама... май никой не ме пита ......
Като за начало ще е нужна форма с диаметър 22 см.
От тук нататък :) :
1 голяма консерва сочен ананас 
80гр масло 
80гр кафява захар 
30гр кокосови стърготини 
150гр бяла захар
1 яйце
320гр бяло брашно
2к.л. бакпулвер
1/2к.л. джинджифил на прах 
1 пакетче ванилия (може и повечко )
150мл студено прясно мляко 










 Оцеждаме ананаса от консервата ,като запазваме сока му.В малка тенджерка или тиган загряваме 30 г. масло ,добавяме 2к.л. от ананасовия сок ,кафявата захар и бъркаме ,докато се разтопи захарта.



 Изсипваме сиропа в тавичката и нареждаме колелцата ананас . В празното пространство наръсваме кокосовите стърготини.


Маслото,което ни остана и вече е меко ,защото го държим на стайна температура разбиваме със захарта (бялата) с миксер до пухкавост ,като добавяме яйцето и отново доразбиваме.



Смесваме брашното с бакпулвера ,джинджифила и ванилията.Добавяме към крема като редуваме с прясното мляко.


Готовото тесто изсипваме внимателно върху ананаса,който ни чака в тавата и заглаждаме.
Поставяме тавата в студена фурна и загряваме на 180 градуса ,като ако печката е на газ 2-3 степен.Печем около 45 минути.





След като вече е опечена ,тортата я изваждаме и оставяме да изстине около 20 минути ,защото ако я държим повече карамеления сироп ще се стегне ,а ние искаме да обърнем тортата.






И освен да ви пожелая BON APPETIT 
По желание може да я гарнирате с топка сладолед,но не мисля ,че е много удачно. В този си вид е прекрасна.



Големи целувки за вас,мили мои :)
 

Вкуснотийките на В. Template by Ipietoon Cute Blog Design