Една на вид проста и ароматна плънка ,прави чудеса-превръща обикновените свински котлети в специалитет и за най-изисканите и "капризни " гости.
Ако не ви се намират свински котлети или искате разнообразие може да ги приготвим от телешко или пуешко филе.
Необходимо ни е свинско филе или 4 обезкостени свински котлета,всеки от по 200 грама
хляб за тостер
зелен лук
1 скилидка чесън
2с.л.олио
100мл месен бульон от 1/2 кубче
2ч.л. балсамов оцет
ементал (1с.л. настърган или меко блокче като крема сирене на President)
сол,млян бял пипер
сос Браун (има невероятен лек привкус на кисело,което се съчетава перфектно с месото)
Измиваме месото със студена вода и го подсушаваме.Режем на 4 или за колкото души ще готвите.
Всяко парче го режем,но не до дъно ,за да се получи джоб.
Изрязваме кората на хляба и нарязваме на малки кубчета средата.Изчистваме ,измиваме и нарязваме зеления лук.Обелваме и нарязваме на много тънко чесъна.
В олиото запържваме хляба до кафяво на среден огън като бъркаме постоянно ,за да не загори,добавяме лука и чесъна,като задушаваме няколко минути ,заедно с Ементала,който в моя случай е мекия..Заливаме с бульона и оцета.
Объркваме добре със сол и белия пипер.
Месото го запичаме за няколко минути на оребрен тиган ,защото после ще го печем.Така му придаваме хубав външен вид.
Намазваме една тавичка с олио или масло.Напълваме джобовете,като внимаваме да не изпадне плънката.Ако ви идва много ,просто забодете с клечки за зъби.Натриваме котлетите от вън с пипер и сол.
Поставяме ги ,за да се доопекат хубаво във фурна,която е предварително загрята на 180 градуса.
За гарнитура аз използваш картофено пюре.
Изключително върви и със салата и ориз със зеленчуци.
По чинията и пюрето сложих от соса Браун.
Ами BON APPETIT
0 коментара:
Публикуване на коментар