Ето обещаната рецепта за Фетучини Алфредо ,тя е лесна,бърза и невероятно вкусна :)
С това ястие сякаш наистина сте в Италия,а с малко свещи и хубаво вино направо забравяте къде сте :)
Запомнете,че най-лесно се смята колко паста да сложите като сметнете колко души сте и за всяка порция предвидите максимум количество от по 150 грама.
Необходими са ви следните продукти за 3 порции :
Около 350 гр. фетучини
сол
80 грама настърган кашкавал и пармезан за соса (ако успеете да си намерите кашкавал Равногор няма да съжалявате ни най-малко ,защото това е един от най-вкусните за мен кашкавали.)Пармезан
200 милилитра прясна сметана
и разбира се най-хубавото -украсата,за нея са ви нужни няколко чери домати
Сварявате фетучините съгласно указанията на опаковката -в обилно количество количество подсолена вода,без да омекват напълно
През това време настъргвате кашкавала .Загрявате друг съд за около 1 минута и слагате вътре сметаната с пармезана,като изключвате котлона,не трябва да ври сместа ,а само да разтопим пармезана.
След като са сварени фетучините ги изцеждаме и объркваме хубаво със сметановия сос.
В голяма чиния слагаме порция,поръсваме с чилито внимателно да не прекалим и украсяваме с кашкавала и чери доматите.
Ами не ми остава нищо друго освен да ви пожелая BON APPETIT
0 коментара:
Публикуване на коментар