четвъртък, 17 октомври 2013 г.

Фетучини Алфредо

Здравейте приятели :) 
Ето обещаната рецепта за Фетучини Алфредо ,тя е лесна,бърза и невероятно вкусна :)
С това ястие сякаш наистина сте в Италия,а с малко свещи и хубаво вино направо забравяте къде сте :)
Запомнете,че най-лесно се смята колко паста да сложите като сметнете колко души сте и за всяка порция предвидите максимум количество от по 150 грама.

 Необходими са ви следните продукти за 3 порции :
Около 350 гр. фетучини 

сол
80 грама настърган кашкавал и пармезан за соса (ако успеете да си намерите кашкавал Равногор няма да съжалявате ни най-малко ,защото това е един от най-вкусните за мен кашкавали.)
 Пармезан

200 милилитра прясна сметана
 
 Стрити на прах люти чушки (чили)
 и разбира се най-хубавото -украсата,за нея са ви нужни няколко чери домати
Сварявате фетучините съгласно указанията на опаковката -в обилно количество количество подсолена вода,без да омекват напълно 

През това време настъргвате кашкавала .Загрявате друг съд за около 1 минута и слагате вътре сметаната с пармезана,като изключвате котлона,не трябва да ври сместа ,а само да разтопим пармезана.
След като са сварени фетучините ги изцеждаме и объркваме хубаво със сметановия сос.


 В голяма чиния слагаме порция,поръсваме с чилито внимателно да не прекалим и украсяваме с кашкавала и чери доматите.
 Ами не ми остава нищо друго освен да ви пожелая BON APPETIT 
 
 

Вкуснотийките на В. Template by Ipietoon Cute Blog Design