Ястието става много вкусно поради това,че се прави в глинен гювеч,сякаш той придава чудна нотка аромат и вкус на това така познато иначе ястие.Лещата не става рядка като супа,а по-гъста и ароматна.Ето и нужните ви продукти и начина на приготвяне,който е елементарен,а получаваме в замяна вкусно ястие за трапезата.
Ясно е за всички ,че почваме с това,че се нуждаем от ..... разбира се леща :)
Моркови и чесън
Подправки,сол
Олио и брашно
Доматено пюре (от това на Arriva съм много доволна )
В глинения гювече сипваме олио на око, да не става прекалено мазно,към 4-5 с.л. ,обелваме морковите и ги нарязваме на кръгчета,както и 4-5 скилидки чесън ги режем на ситно.
След като сме сипали олиото и сме приключили с морковите и чесъна ,добавяме в гювеча лещата,около половината пакет,морковите,чесъна,подправките (чубрица,сол),1 с.л. брашно и 1 с.л. доматено пюре.
Омесваме всичко с една лъжица .Тези които имат термокана могат да си впуснат в действие,като загреят вода и залеят продуктите с 2-3 пръста отгоре над тях да има вода.Който няма термокана да си загрее водата .
Слагате в загрята фурна на 200 градуса да си къкри около 1-2 часа.Когато мине час и половина долейте още малко вода и оставете около още половин час.След това сте готови да нападате яденето,като може да го украсите с малко крутончета.
BON APPETIT
0 коментара:
Публикуване на коментар