вторник, 1 октомври 2013 г.

Банички от дърпани кори на сач със сирене и банички със сладко

Добър вечер готвачета,приготвила съм ви една страхотна идея за утрешната закуска. Пускам поста по това време,за да може преди лягане да прочетете рецептата и утре усмихнати,свежи и отпочинали да станете с усмивката, и да приготвите на любимите си хора или да поглезите себе си с тези лесни банички ,които са от дърпани кори на сач.
Рецептата научих онзи ден от майката на мъжа ми,не обичам много ,много да употребявам думата свекърва :)(звучи ми не много добре,а майка му е прекрасна жена :) ) Та.....нейната майка правела баничките,но сама си приготвяла корите,сама ги точела,сама ги печала.В днешното натоварено време да благодарим на фирмите,които произвеждат точени кори за наше най-голямо улеснение,защото ми се вижда много трудоемко,ако всичко си правим сами.Предполагам че ще е в пъти по-вкусно ,но ....мисля и така стана голяма вкусотия.
Та да приключа с отплесванията и да започваме да готвим.
Трябват ни :
1 пакет дърпани кори на сач на 'Белла',може и с 'Одрински кори',но аз не се справих със задачата да ги намеря в който и да било магазин около нас.
масло за мазане на корите(разтопено)



       сирене
сладко или мармалад,каквото вие си изберете


Изваждаме една кора и я разрязваме на 2 

Намазваме с разтопеното масло отгоре едната страна и в центъра поставяме колкото сирене искаме,но да не прекаляваме,защото ще изпадне от баничката.Сиренето сме намачкали предварително.
Започваме да завиваме краищата като оформяме правоъгълно пликче
Както виждате от снимката завиваме долното крайче нагоре,като завиваме сиренето,после завиваме горния край надолу,правим същото с лявото и дясното крайче.
Нагряваме тиган,който е без олио и слагаме 2 пликчета вътре да се пекат .
При зачервяване от долната страна ги обръщаме от другата.
Печем така докато са готови,вадим ги и докато са топли ги мажем от двете страни с масло ,за да омекнат.
За любителите на сладко вместо сирене слагаме сладко или мармалад,аз използвах ягодово сладко ,и за да се похваля още повече,то си е лично мое производство :)))))))
По същия начин както със сиренето си ги правим и със сладко,излишно е да ви показвам пак същите снимки,но със сладко уверена съм,че ще се справите повече от прекрасно както винаги и ще имате една невероятна закуска :)

                                                          BON APPETIT                                                                              






 
 

Вкуснотийките на В. Template by Ipietoon Cute Blog Design