На вашето внимание ви представям бързи Блини без мая.В най-скоро време ще направя и Блини с мая ,за да видим разликата,но днес избрах по-лесния и бърз вариант:)
Необходими са ви следните продукти:
250 мл. прясно мляко(нека бъде със стайна температура,ако е от хладилника го затоплете за най-много 40 секунди в микровълновата фурна,не ни е нужно горещо,а съвсем леко хладко)
2 яйца,като разделяме белтъци от жълтъци
щипка сол
1 чаена чаша брашно
масло за намазване на тигана(ако тигана е керамичен или тефлонов не е нужно да слагаме много масло,стигат 1-2 пъти намазняване за всичките Блини,защото не им е нужно да станат мазни ) Разбиваме много добре на сняг белтъците и ги оставяме настрана
Разбиваме жълтъците с щипката сол и млякото и добавяме брашното.Трябва да се получи смес,която е по-гъста от палачинковата и леко по-рядка от кексовото тесто.Ако е по-рядка сместа или по-гъста, добавяме съответно още малко мляко или брашно.На мен ми стана много добре с точно тези пропорции, без да добавям каквото и да било допълнително.
Към готовата смес ,много внимателно и полека добавяме и омесваме белтъците,остават леко на бучки,но при пърженето изчезват,така че не ги месете грубо и много време,за да може Блините да останат пухкави,каквато е и целта ни.
Блините може да ги направите и мънички,както реших аз,а може и с големината на нормална палачинка.Изборът е ваш.
Намазваме горещия тиган с малко масло и с черпак поставяме първата Блина
Пържим до златисто от двете страни.
След изваждането на първата Блина в чинията където ги поставяте я захлупете с още нещо отгоре ,за да не изстива и да остане мекичка.Така процедирате и със следващите.
Накрая ги гарнирате със сладко ,каквото решите вие,или сирене,може и шоколад и сметана.Развихрете въображението си за украсата :)
Пожелавам ви един прекрасен ,ароматен и вкусен следобед с тези невероятно Блини.Целувам ви . BON APPETIT
0 коментара:
Публикуване на коментар