Това са кренвирши,които са обвити в многолистно тесто или както си го знаем бутер тесто :)
Необходими са ви има няма 3-4 компонента и ястието е готово :)
Ето и продуктите,които са ви необходими
Кренвирши колкото пожелаете вие
Цепвате ги по дължина,но не до дъно
После ви трябва кашкавал или лично аз предпочитам сирене Гауда,придава доста по-различен вкус на така простото и на някои доста познато ядене,но малко доукрасено ;)
В цепнатините,които направихме поставяме парченца от кашкавала или сиренето Гауда ,естествено по ваше желание може да слагате Бри,или Синьо сирене или каквото си пожелаете от сорта на кашкавала и по-твърдите сирена.
После идва ред на бутер тестото,което в моя случай е "Белла" и съм много доволна от тази марка,но ползвате каквото имате у дома или в магазина :)
Изваждаме го от фризера,защото се продават замразени,а ако го имате вкъщи и не го ползвате на момента то пак трябва да седи във фризера или камерата на хладилника ви.Оставяме го около половин час да се отпусне и го режем на лентички или с нож или с нож за пица,който изключително улеснява работата,но и ножа не е за изхвърляне ;)
Режем по дължина на тестото ленти с широчина около 2 см.После обвиваме кренвирша и от двата края забиваме клечки за зъби,за да не падне тестото при печенето.
Печем в студена фурна върху хартия за печене докато стане златисто тестото и поднасяме със сезонна салата или картофено пюре :)
BON APPETIT
0 коментара:
Публикуване на коментар