Съществуват безброй видове макаронени изделия,които се приготвят по разнообразен начин.
Вярвам,че следващото изречение ще е полезно за много дами :Пастата сама по себе си не причинява натрупване на килограми: в 100 гр.(това са 350 грама сварена паста)се съдържат само 360kcal,така че съвсем спокойно можем да консумираме паста без мазни сосове. :)
Къси,дебели,тръбовидни-например паста Пене
разноцветните рогчета
мидичките
се приготвят от твърда пшеница и са подходящи за сосове и месо.
Дълги,тънки и евентуално кухи-
Използват се за сосове с много чесън и олио.Сосовете с месо са подходящи за тънките спагети,обикновените спагети и макароните.
Дълги и плоски-
Широка паста-
Например лазанята и канелоните,но така също и късите макарони и рогчета,са подходящи за огретени.Ако си ги закупим замразени ,не е необходимо да ги варим предварително.
Приготвените с яйца-Тези видове паста са златистожълти и ароматни.Струва си да ги предпочетем,защото ястията с тях са по-вкусни.Най-подходящи за този вид паста са сметановите сосове.
Приготвените от пълнозърнесто брашно-
Тези видове паста са много,много здравословни:приготвят се от пшеница ,ръж,соеви кълнове,елда и спелта.Предлагат се и разноцветни варианти.
И сега заключително ,но не на последно място-има разлика между пресните и супените видове паста.Под пресни мнозина разбират домашно приготвените,но в днешни дни пресни видове паста се намира и в хладилните пултове на големите магазини-тези изделия ВИНАГИ трябва да се употребяват ВЕДНАГА.Ако в приготвената от дурум паста няма яйца ,тя може да се консумира и от онези ,които са алергични към яйцата.Варените видове паста са вкусни,когато поомекнат,но са леко хрупкави.
Е скъпи мои,дано не ви отегчих,но слушайки приятна музика се позаплеснах малко или много в обясненията,но смятам,че ще бъда полезна в приготвянето на прекрасните ястия от вас.Целувам ви.
BON APPETIT
0 коментара:
Публикуване на коментар