петък, 26 юли 2019 г.

Паста "Фарфале" с кюфтенца

        Здравейте, приятели 😊😊😊

Толкова много ми липсвахте. Излишно е да се оправдавам защо и поради каква причина спрях да вписвам блога.....
.Истината е, че понякога просто човек иска да си почине от дадено нещо, в случая аз имах нужда да спра за малко да пиша, да си прочистя главата и да започна отново да правя нещото, което ме прави щастлива. Важното сега е, че съм тук и то с нова рецепта 😊
 Всички които ме следите от създаването на блога знаете за моята слабост към Италия 😍Все пак там беше моята сватба. Смятам, че не бих ви изненадала в този случай като ви споделя рецепта от тази невероятна страна. Рецептата е за паста "Фарфале" и мини кюфтенца с домашна кайма. Фарфалето е онази паста, която прилича на красиви панделки 😏


Преди да започна с продуктите за рецептата бих искала да уточня, че аз отново си направих домашна кайма. Как става тя може да си припомните от тук

Смятам, че вместо да говоря прасни приказки е време да се залавям за работа и да ви кажа необходимите продукти за прекрасното ястие 😃
          
                                                             ПРОДУКТИ:
300-350 гр. кайма 

1 консерва домати на кубчета 

скилидка чесън 

подправки по избор - аз използвах : провансалски подправки микс и чубрица

сол

зехтин

200 гр паста ( в случая "Фарфаделе")

Пармезан за поръсване








Така, тук е момента да уточня : тези количества са за 2-3 порции, а ако преди да сервирате това ястие ще има салата, предястие то това ядене спокойно може да стигне и за 4 порции в по-малки количества. На снимката съм показала 2 консерви домати, които са белени и са цели. Аз използвах само едната консерва, като просто я пасирах, а в процеса на готвене добавих за по-интензивен вкус една чаена лъжичка от много концентрирано доматено пюре.
                               
                                                         ГОТВЕНЕ:
От каймата правим много малки кюфтенца с големина колкото орех или като за супа 😉топчета. 
 В подходящ тиган загрявате зехтин (колкото да покрие дъното, не трябва да е повече) и слагаме нарязан на филийки чесън (колкото вие харесвате).

 След като чесъна е запържен без да бъде прегорен сипваме в тигана и доматите. Тях ги оставяме докато заврат като към тях добавяме солта и подправките. 




 Моят котлон е със степен за нагряване до 9. Щом доматите завряха от степен 9 намалих на степен 6. Във врящите подправени домати слагаме внимателно и малките кюфтенца и една чаша вода (чиста или с доматено пюре или бульон).

 Кюфтенцата ще бъдат готови след като изври целия доматен сок. От време на време разбърквайте, за да помогнете на процеса на готвене. 
Щом е готов соса с кюфтенцата слагаме една тенджера с вода, която да заври и вътре поставяме пастата, за да се сготви и тя.
Щом уври пастата и стане готова я добавяме при кюфтенцата с доматения сос.
Всяка порция я поръсваме с Пармезан 😊



Не ми остава друго освен да ви кажа :     BON APPETIT 
Пожелавам ви приятни почивни дни, прекрасна ваканция и доскоро 💓

              
 
                                                     
 

Вкуснотийките на В. Template by Ipietoon Cute Blog Design