Толкова време не съм ви писала.Как да започна.....Ако сте ме забравили....Надявам се не....В живота ми се случиха толкова неща и хубави ,и лошо,че нямах време да ви пиша....Но така или иначе този блог е за рецепти,а не да четете какво се случва с мен ,защото едва ли точно това ви интересува.
И пак не знам как да започна ...освен така,че сега ви очаква една наистина страхотна според мен ,вкусна рецепта за Домашна Лазаня.
Ако помните в далечно време ви казах ,че за 8-ми Март от мъжа си получих така исканата машина за приготвяне на домашна паста.Оказа се ,че е толкова вкусно,че вече не искам да ям купена по никакъв повод.
Домашната паста е изключително лесна за приготвяне,вкусна и най-важното не съдържа никакви консерванти.Приготвя се единствено от брашно и яйца в точно определено количество.Дори и без моята машинка ще можете да си я приготвяте.Само ви трябват нож и точила и сте готови.В случая обаче между мен и тази машинка пламна любов от пръв поглед.Смятам вече да не ви занимавам с моята любов ,а да ви я представя и да започвам с презентацията на рецептата,която е пълна със снимки,което е моето извинение към вас за дългото ми отсъствие.Ето я и моята принцеса
Съставена е от три части:разточва тестото ,прави спагети и фетучини със седем различни дебелини.И това ако не е щастие :)
Понеже реших да си поиграя и да приготвя за моя мъж с много любов за благодарност за подаръка направих и домашна кайма с другия ми любим уред в кухнята-кухненския робот.За това за тази рецепта ви трябват:
Свинско месо и сланина
Доматено пюре
Моркови
Чесън
Люти чушки
Чили (пожелание)
Зехтин
Нарязвате малко парченце сланина и слагате месото заедно с нея в робота.Там слагате и подправките,които желаете за каймата и смилате.Вътре се слага и чилито,ако обичате лютото.
След това правим тестото за лазанята.То е с едно много просто правили на 100 гр. брашно по 1 яйце.Започвате да месите хубаво,за да активирате глутена в брашното.Не слагате абсолютно нищо друго.Нито вода ,нито сол.Само това.
Ако желаете да ви стане по-жълта пастата ,просто добавете още 1 жълтък.
Омесвате тестото.Увивате го във фолио и го оставяте в хладилника,докато му дойде реда и на него :)
Нарязвате морковите и лютите чушки .Нарязвате и чесъна.
В по-голямо количество зехтин слагате да запържите морковите с чушките докато се посмалят.
Разбърквайте често ,за да не загорят.Добавяте каймата с чесъна.Бъркате докато стане на трохи.Прибавяте и доматеното пюре,докато се сгъсти ,но не много ,за да имам течност за корите при печене.
При готовност оставяте соса настрана.
Инсталираме си машинката и започваме да правим корите за лазанята.
Първо разделяме тестото на 2 ,разточваме го с точилка и го пускаме в машината да стане на тънки кори,колкото ние желаем за ястието.
Посипвате на дъното на тавата малко от соса за лазанята.
После пак поливате със сос и така докато остане достатъчно количество сос да залеете обилно и последния пласт.
Слагате в загрята на 220 гр. фурна.Печете докато се запече отгоре .Вадите и поръсвате обилно с кашкавал.
Накрая ястието ще ви се отблагодари в този прекрасен вид.
BON APPETIT
0 коментара:
Публикуване на коментар