Здравейте , мили приятели .
Днес искам да ви покажа рецепта от турската кухня , която е изключително бърза , лесна и разбира се много вкусна . Знаете че от време на време обичам да показвам рецепти , които не изискват много седене в кухнята . Колкото и да обичам да готвя , понякога просто или не ми се занимава или просто нямам нужното време . Освен италианска много харесвам и турската кухня , затова избрах това бързо ястие . Много го обичам и често си го приготвям , когато ми се дояде :)
Необходими продукти :
1 ч.ч. ориз
паста - в случая 5 с.л. кус- кус
3-4 с.л. олио или зехтин
400 мл. вода
1с.л. сол
2ч.л. захар
2с.л. лимонов сок
Изсипвате ориза в дълбок съд , като предварително хубаво сте го измисли , след което го заливате с вряла вода .
Оставяте го за 15-20 минути , а през това време може да си свършите някоя работа или да си починете , след това го обливате със студена вода.
В тенджера загрявате мазнината и слагате вътре кус-куса като го пържете докато стане кафяв и бързо бъркайки добавяте ориза за около 1 минута като бъркате интензивно , за да не залепне .
Заливате с 400 мл. вода и намалявате котлона докато хубаво уври всичко .
Добавяте солта и захарта , а към края добавяте и лимоновия сок .
От време на време бъркайте , за да не залепне по дъното .
Накрая получавате ето това :)
Ето за около 10 минути като изключим кисненето на ориза имате готово , вкусно и питателно ястие за семейството. От това количество се получават около 2 порции ;)
Разбира се по ваше желание може да бъде сервирано като гарнитура или предястие .
Пожелавам ви една прекрасна и спокойна вечер и разбира се BON APPETIT
понеделник, 12 септември 2016 г.
Ориз Пилаф
Етикети:вкуснотии,ястия,рецепти,подправки
италианска кухня,
кус-кус,
лимонов сок,
ориз,
паста,
пилаф,
сол,
турска кухня
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар