вторник, 7 февруари 2017 г.

Блонди - бананово

Здравейте , здравейте , мили мои приятели :)
Днес искам да ви предложа едно слааадко изкушение :)
Между другото обаче ми се чу , че някой каза Брауни ...
Брауни ?!
Да де , но Брауни нямаааа , а има ............. Блондиииииииии .
Чувал ли го е някой . Все ще има един , двама които не са го чували ,а това мили мои е сестричката на Браунито . Много е готина и русаааа и то не само руса , а и с банани ;)
Тоест днес ще ви изкуша с Бананово Блонди . 
Ауууууууууу , а се водя блогър ... Извинете , трябваше да кажа , че днес ще приготвяме  не какво да е , а Запечено-маслено бананово блондииии . 
Ама много засукано , а крайния резултат един и същ - сладко изкушение . Постарах се да е доста по-здравословно от Браунито , по-малко захар , а сладостта идва от бананите . Маслото нямаше как да се намали , защото без него ....... няма нужда да си правите труда да го правите този прекрасен сладкиш ;)
Знаете че не обичам някак си да приготвям сладки неща , но напоследък нещо ме е хванала сладката вълна , а и така ухае от фурната ..................
Ох, хайде да започваме , че чак аз нямам търпение :)
Само да вметна , че ако имате презрели банани са идеални за това сладкишче . 
Необходими са ви следните продукти :
 1 ч.ч. захар
1 ч, ч, брашно
2 банана
1 яйце 
ванилия
щипка сол
1 пакет масло - 125 гр. ( и да не забравите -Краварката е в левия ъгъл ;) )
Намачквате бананите и сте готови да започнете да творите Блондито :)



 На слаб котлон или на водна баня разтапяте цялото масло заедно със захарта .Бъркате непрекъснато , за да не загори маслото или захарта .




 След като всичко е смесено , дърпате от котлона . Целта е само да разтопим маслото и да го смесим със захарта , нищо не трябва да завира , а захарта трябва да си остане цяла.
Гледаме всичко да стане бързо и да не е много гореща сместа . 
Добавяте яйцето и бъркате докато се смеси много добре . Добавяте цялата течна ванилия , бананите , щипка сол  и омесвате хубаво .




 Добавяте и брашното и разбърквате много добре , за да се смеси хубаво към останалите продукти .

Трябват си още само 2 неща , за да завършите Блондито - малка тава и любимата ми готварска хартия . Вътре сипвате сместа . Няма нужда да се намазнява .


Печем на 170 градуса по средата на фурната на горен и долен реотан .
Пече се около 50 минути или докато хване златист цвят отгоре. 
Оставяте хубаво да изстине и нарязвате на каквито форми желаете . 
Ами...... да ви е сладко . 
                                                            BON APPETIT


 
 
 
 
 
 

Вкуснотийките на В. Template by Ipietoon Cute Blog Design