Здравейте на всички.Гледам вече да разнообразявам семейното ни меню и със супички,защото са лека храна,но също така са и много вкусни,или поне за мен.
В интерес на истината ароматната супа може да приготвяме по всяко време на годината ,можем да я поднасяме и като основно ястие :)
За информация -гъбите са богати на калий ,но съдържат още селен,йод и флуор.
Необходими са ни ето тези продукти:
200 гр гъби
1 с.л. лимонов сок
1 глава лук
2 скилидки чесън
3 моркова
40 гр масло
140 гр телешка кайма
50 гр дългозърнест ориз
1 л. пилешки бульон ( от 2 кубчета)
2 с.л. течна сметана
сол,черен пипер
Изчистваме и нарязваме на тънко гъбите,като веднага ги поливаме с лимоновия сок,за да запазят цвета си .Обелваме и нарязваме на ситно лука и чесъна.Изчистваме морковите и ги нарязваме на кръгчета.
В половината масло с малко олио,за да не загори маслото ,запържваме гъбите,като ги разбъркваме постоянно и после ги изваждаме.
В останалото масло изпържваме каймата,докато не стане на трохи.Ако нещо не се получава добавете 2-3 супени лъжици вода и ще стане на трохи без проблеми.Добавяме лука и чесъна и ги задушаваме до прозрачно.
Добавяме към тях изпържените гъби,морковите и ориза,заливаме с бульона и варим на средно силен огън 20-30 минути.Подправяме със солта и черния пипер .
Течната сметана може да я прибавите към супата или към всяка отделна порция,която ще сервирате.Изборът е ваш :)
Накрая тази супа я гарнирах с Неделни земели.Рецептата за Неделните земели може да намерите тук .
Супата поднасяме в предварително затоплени чинии.
BON APPETIT
Само да добавя,че може да си поръсите супата с листенца магданоз ;)
неделя, 19 януари 2014 г.
Супа от гъби и моркови
Етикети:вкуснотии,ястия,рецепти,подправки
ароматна супа,
йод,
калий,
селен,
телешка кайма,
флуор
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар