събота, 4 януари 2014 г.

Пиле Жулиен върху канапе от пържени картофки

Здравейте, скъпи приятели.
Прекрасните празници минаха,но затова пък ни очаква една нова и вълнуваща година ,надявам се изпълнена само с хубави неща за всички нас.
Ето и днешната рецепта,която е Пиле Жулиен върху канапе от пържени картофи.
Рецептата не е много сложна и се надявам да ви хареса и да ви зарадвам с нея.
Ето какво ни е необходимо :

2-3 броя пилешки гърди
300 грама гъби (печурки най-добре)
100 грама шунка (ако си намерите бирена от Лидъл е най-подходяща)
5-6 с.л. доматено пюре или 2 с.л. концентрирано,което е много по-силно и удобно (също от Лидъл)
4 с.л. заквасена сметана
олио и малко масло ( за по-добър вкус)
универсална подправка на Микадо от Лидъл (подходяща за всякакви видове месо,но най-вече за пилешко ,пуешко и риба)
картофи
 





Първо започваме с приготовленията за картофите,за да не се мотаме после и да може да поднесем яденето топло на масата.
Измиваме и обелваме картофите ,колкото смятаме,че са ни необходими според броя на хората,които ще гощаваме.Нарязваме ги .Много добре и по-красиво би било ,ако имате ножче за соленки и с него да оформим къдрави картофки.
Ако не си ги нарежете по нормалния начин или ,ако си имате някаква машинка за оформяне на картофите също би било добре.Аз избрах да са къдрави.

След като са готови ги заливаме с вода,за да не почернеят и ги оставяме настрани докато си приготвим останалата част от ястието.
Нарязваме пилешкото месо на тънки лентички или на кулинарен език на жулиени.Преди това разбира се сме го измили.Подсушаваме и подправяме с универсалната подправка.

 Нарязваме на много ситни лентички и шунката,а гъбите на филийки.



 Загряваме олиото и маслото и слагаме едно по едно пилешките жулиенчета да се пържат за 5-6 минутки,защото иначе месото ще стане сухо.Както знаете пилешкото е доста деликатно и става бързо.
 Добавяме гъбите за няколко минути към него,после и шунката.


Така заедно се задушават за около 15 минути.
Добавяме разбитото във вода доматено пюре,като водата е съвсем малко количество,яденето не ни трябва със сос.
След 5 минутки добавяме и заквасената сметана.Оставяме да поври така 3-5 минути.През това време почваме да пържим картофите.

Накрая след като всичко е готово и топло ,поставяме в чиния като канапе пържените картофи,а отгоре месото.
То може да бъде поръсено с твърд кашкавал .
И воала.........
                                                             BON APPETIT


 
 

Вкуснотийките на В. Template by Ipietoon Cute Blog Design