Сега ви представям една бърза,лесна и вкусна нашенска рецепта.
Печена яхния по родопски.
Не изисква време ,продукти кой знае какви, и става бързо и лесно ,а най-важното няма и почти никакво цапане :)
Такааааа да започваме да творим.
Нужни са ни следните продукти:
около 1 килограм картофи
2 глави лук
800 грама свинско месо за готвене
джоджен ( на бурканчето пише гьозум,надявам се знаете,че са една и съща подправка)
чубрица
черен пипер
олио
сол
В рецептата се изисква месото да е сварено и от буркан,затова ако нямате като мен,защото не правя зимнини и т.н. месото си го сварих леко преди цялостното готвене.
Така.Месото го режем на средни парченца.Лука на едро.Картофите на кубчета,пак средни.
Запържваме лука в сгорещено олио.
Щом стане златист прибавяме картофите.Поръсваме с босилека,джоджена,сол и черен пипер.Объркваме хубаво.Добавяме и месото за около минута 2 да се смесят ароматите и прехвърляме в намазана с олио тава.
В тавата към всичко добавяме и чаша чаша и половина вода.Чаена чаша.
Загряваме предварително фурната до 190 градуса.Слагаме и печем до извиране на водата и запичане на месцето .Ми.....какво остава приятно хапване и BON APPETIT
0 коментара:
Публикуване на коментар