неделя, 15 декември 2013 г.

Печена яхния по родопски

Както вече казах ,прекрасни мои приятели май постно ястие няма да видите скоро,но пък сега ми дойде идеята да се постарая за вас и за тези ,които спазват обичаите и да взема да спретна нещо постно тези дни :)
Сега ви представям една бърза,лесна и вкусна нашенска рецепта.
Печена яхния по родопски.
Не изисква време ,продукти кой знае какви, и става бързо и лесно ,а най-важното няма и почти никакво цапане :)

Такааааа да започваме да творим.
Нужни са ни следните продукти:
 
около 1 килограм картофи
2 глави лук
800 грама свинско месо за готвене
 джоджен ( на бурканчето пише гьозум,надявам се знаете,че са една и съща подправка)
чубрица
черен пипер
олио
 сол







В рецептата се изисква месото да е сварено и от буркан,затова ако нямате като мен,защото не правя зимнини и т.н. месото си го сварих леко преди цялостното готвене.
Така.Месото го режем на средни парченца.Лука на едро.Картофите на кубчета,пак средни.


 Слагаме месото леко да се запържи и го заливаме с вода като го подправяме със сол и черен пипер.Слагаме около 1 чаена чаша вода за 10 минутки да поври.Ако след това водата не е извряла напълно просто прецеждаме месото и готово.



 Запържваме лука в сгорещено олио.
Щом стане златист прибавяме картофите.Поръсваме с босилека,джоджена,сол и черен пипер.Объркваме хубаво.Добавяме и месото за около минута 2 да се смесят ароматите и прехвърляме в намазана с олио  тава.



В тавата към всичко добавяме и чаша чаша и половина вода.Чаена чаша.
Загряваме предварително фурната до 190 градуса.Слагаме и печем до извиране на водата и запичане на месцето .
Ми.....какво остава приятно хапване и BON APPETIT
 

 



 
 

Вкуснотийките на В. Template by Ipietoon Cute Blog Design