Бъдете най-вече здрави,добри един към друг и се обичайте.
А сега започвам бързо,бързо да ви казвам рецептата,която си е измислих в бързината,защото плана който си бях създала изобщо не се получи и времето беше доста против мен . Но няма да се оплаквам.Празници са и настроението ни трябва да е прекрасно.
Ето и този гювеч,който стана бързо и лесно ,а определено и много вкусно.
Трябват ви :
глинен гювеч
1 глава лук, 400 гр гъби
половин глава кисело зеле ,чубрица,черен пипер,червен пипер
около кило свински врат и малко мазно месо ,което да замести олиото или някаква друга мазнина.Аз сложих мисля,че се казва осмянка,доста е мазна ,но получих подарък от прясно свинско и ми се намери и това в продуктите.Снимки от това няма да ви показвам за никого няма да е приятно месото на прясно заклано животно.
Хващате листа от зелето и ги нареждате колкото да се покрие съда.Идеята не е ястието да е основно със зеле.
Режете гъбите на едро и ги редите върху зелето.Понеже са доста като количество и са много едри едното редче го поръсваме с подправките и продължаваме да си редим гъбите.
Дореждаме си гъбите и отгоре нарязваме на едро лук.
Най-накрая нарязваме на парчета месото и го нареждаме,като него също го подправяме с подправките.Никъде както забелязахте надявам се няма СОЛ,защото ще сложим и малко зелев сок,който си е достатъчно солен.
Заливаме с половинка чаена чаша зелев сок,може и по-малко да сложите,ако ви е много солен,сложете много малко от него и мъничко вода.Завиваме с останалите зелеви листа и го слагаме да се пече на най-долната част на фурната на максимална температура.Щом чуете ,че завира намаляте фурната до към 250-220 градуса и го оставяте за около 2 часа.
Най-накрая се получава този резултат :)
Гарнирано с една невероятна питка ,чиято рецепта може да видите тук.тук
BON APPETIT и весели празници :)
0 коментара:
Публикуване на коментар