сряда, 13 ноември 2013 г.

Пържоли "Фантазия"

Здравейте, прекрасни приятели.
Днес ще ви представя  делнична и бърза вечеря.
Всички знаем колко е забързано ежедневието ни и как ни се иска да похапнем нещо вкусно и топло вечер,но и да е бързо и лесно.Затова се старая през седмицата да ви показвам точно такива рецепти,а през почивните дни по-завъртянички.
За днешните пържолки са ви е необходими следните продукти:

Свински вратни пържоли без кост(за колкото души ще готвите по една)
 Топено-пушено сирене

 Лук

Моркови

Сол,черен пипер,червен пипер(сладък)



 
  Около 30-40 мл. бира
Размачкваме пържолите с ръка.Не ги начукваме с чукче,защото така разкъсваме тъканните влакна и стават жилави .Ако имаме машинка за окрехкостяване на месо ги минаваме с нея,ако не изнамирате една виличка,която е останала от времето на баба ви например,те са значително по-остри от сегашните.Общо взето ви трябва остра вилица,с която надупчваме от двете страни пържолите,за да станат по-крехки.
Хубаво намазваме от двете страни с червения пипер,солта и черния пипер,като натискаме,за да попият добре.
Намазняваме тавичката в която ще печем и ги нареждаме вътре.
Нарязваме на много ситно морковите и ги нареждаме отгоре върху пържолите.
 

Нарязваме на кръгчета лука и слагаме и него отгоре.
 Най-отгоре слагаме топено-пушеното сирене,като когато го режем от време на време топим ножа във вода,за да не залепва сиренето и остане на кръгчета.
Най-накрая сипваме и бирата.


Покриваме с алуминиево фолио и леко с нож правим дупки,за да излиза парата .
Печем в студена фурна за около 40-50 минути на 200 градуса по средата.
След това за 10 минути махаме фолиото и запичаме отгоре.Накрая получаваме прекрасни пържоли с вкусен сос от сирене.

                             
                                   BON APPETIT


 
 

Вкуснотийките на В. Template by Ipietoon Cute Blog Design