вторник, 15 март 2016 г.

Домашни шницели

Здравейте ,приятели.
Явно си възвръщам формата и ми става едно такова хубавооо,когато пиша рецепти за вас,опитала съм ги предварително и знам ,че ще ви харесат :)
Мисля че все повече хора предпочитат да хапват домашна храна,ако може и почти изцяло те да са си я направи още по-добре.Всеки иска семейството му да получава най-доброто и качествено ,а то е такова ,когато е домашно,направено с любов и желание.
Вместо да взимате замразени полуготови шницели и само да ги пържите отгоре отгоре ,а след това да не ви е добре на стомаха,сега ще ви покажа хем бърза рецепта,хем всичко ще си направите сами без много цапане и отнемане на време.Вида им не е кой знае какво ,даже да не кажа никакъв,но за сметка на това вкуса е.......
Сега каймата,която си взех не съм си я правела,ако помните бях си правила и домашна,която стана много вкусна,ако имате време може и каймата да си направите ето линк към домашната кайма ,ако не помните как става тук  Вътре е и рецепта за лазанята,но в случая ви интересува каймата ,ако имате желание :)
Сега ето какво е нужно за нашите прекрасни шницели ;)

500 гр. кайма
3 броя яйца
2 ч.чаши брашно
1ч. чаша вода
мазнина за пърженето
подправките тук играят важна роля естествено и са следните - чубрица,черен пипер,червен пипер,сол,може подправка още каквато вие решите само е добре да се съчетава с останалите :)




  Омесваме абсолютно всички продукти ,като няма никакво значение в каква последователност ги слагаме .






 Омесваме много хубаво ,загряваме котлона ,а после и тигана с олиото за пържене .Сложете достатъчно количество олио ,за да може да се изпържат добре .

 С една супена лъжица загребваме с връх и поставяме в нагорещеното олио шницелчето.

 Може да го понатиснете малко с лъжицата,ако искате да е по-плоско.Гарантирам ви ,че стават толкова пухкави ,че няма да повярвате и ще изядете всиииичко :)
Така правим с цялата смес като след като наредите едната част поставяте върху тях кухненска хартия ,за да може да попие насъбралата се мазнина.Пържите на умерен котлон,защото доста лесно могат да загорят .



 Гарнитурата вече оставям на вашето въображение .Аз сложих горе долу вкусни домати ,кой знае от къде докарани в магазина,но като няма за момента откъде да си набавям градински и това е нещо :)

                                                          BON APPETIT
  
 

Вкуснотийките на В. Template by Ipietoon Cute Blog Design