вторник, 19 август 2014 г.

Свинско филе със зелени подправки

Юхуууууу,ето ме пак ,приятели.Бързо започвам с рецептата,защото пак се помотках с качването ,както обикновено:( Няма да изпадам в подробности ,защо съм толкова мотлива ,но си ми е леко в характера.Обаче ще кажа само ,че рецептата става невероятно вкусна ;)
Това е една невероятна провансалска рецепта.
Трябват ви около 800 грама свинско бон филе или по-скоро 2 броя парчета от по 400 гр.
сол,черен пипер
1/2 к.л. червен пипер 
магданоз,босилек и мащерка(пресни стръкове)
няколко листа салвия
5 с.л. галета
8 с.л. зехтин
1 глава лук
3 скилидки чесън
2с.л. лимонов сок
50 гр. масло
1к.л. настърган лимон 



Изрязваме ципите от месото,измиваме го със студена вода и подсушаваме.Овалваме хубаво от двете му страни със сол ,млян черен пипер и червен пипер.
Измиваме и подсушаваме прекрасните и ароматни подправки ,чиито аромат е ммммммммммммммм......
Махаме стъблата ,нарязваме на много ситно ,след което ги смесваме с галетата и 6 с.л. зехтин.

Почистваме лука .Нарязваме го на ситно и го добавяме към сместа от подправките.Обелваме чесъна и го пресоваме.Също го добавяме към сместа.Разбъркваме много добре и посоляваме.Подправяме с млян черен черен пипер,лимоновия сок и лимоновата кора.



Загряваме зехтин в голям тиган .Запържваме парчетата месо от всички страни и ги оставяме да поизстинат.

Предварително загряваме фурната на 220 градуса .Намазваме с масло огнеупорна тава .Поставяме парчетата запържено месо ,които овалваме със сместа от подправките .Отгоре слагаме парченца масло .


Печем в нагорещената фурна ( за газ 4-5 степен) 20-25 минути.
Оставаме да поизстине и режем на филийки.За гарнитура правим картофено пюре като канапе.
Поднасяме и се наслаждаваме на невероятните вкусове и аромати от букета с подправки.
                                                                BON APPETIT





 

Вкуснотийките на В. Template by Ipietoon Cute Blog Design