вторник, 23 август 2016 г.

Пълнени чушки с четири вида сирена В.

Здравейте , приятели . Лято е или поне беше до вчера :) 
Замислих се колко много време не съм качвала нито една рецепта......
Още в началото на лятото приготвих това ястие , но някак си все не намирах време защото ми се случиха тооолкова много прекрасни неща и летейки на  крилете на щастието  оставих на заден план леко блога....Реших , че ако се помотая още малко ще можете да си я приготвите чак следващата година :) 

Без никакво мотане направо започвам с рецептата :) 

Нужни продукти :
Чушки ( използвах такива , които са от рода на Камбите , защото ми трябваше да мога да ги напълня в право положение )
Яйца от пъдпъдък 
Няколко вида сирене 
Пресен лук 
Сол
Черен пипер 
Червен пипер 
Формички за Мъфини ( Къпкейк)
Майорана
Подправка от Lidl
Олио или Зехтин 

Аз използвах следните видове сирена - Гауда , Едам , Моцарела и 2 вида топено сирене от Lidl 
 








 Ето тази подправка от Lidl  направо е толкова вкусна ,че прави чудеса с ястията . Много съм доволна от нея , предполагам сте видели ,че пускат такива подправки в гръцката седмица .



Не знам дали се чудите или вече сте се сетили за какво са ни формичките за Мъфини :)

Започваме с нарязването на пресния лук на ситно . След това махаме " капачетата " на чушките , почистваме ги от семките и ги поставяме за по-голяма стабилност във формичките за Мъфини , за да ни бъдат готови за пълнежа .
Запържваме в малко зехтин или олио лука като към края прибавяме подправките.



Нарязваме и сирената и във всяка чушка поставяме от сместа с лука и да слагаме и сирената .
Гледайте да не препълвате със сиренето ,защото ще прелее , а и после ни очаква най-хубавата част ......... Ще сложим по едно пъдпъдъчи яйце най-накрая ;)




Поставяме чушките , които са поставени за стабилност във формичките и ги печем във фурна с горен и долен реотан на около 180 - 200 градуса за около 20 - 30 минути , докато омекнат чушките , а сиренето нежно се разтопи . 

Последният ни щрих е и поставянето на малкото сладко пъдпъдъчи яйчице във всяка от чушките . 


Допичаме като може да пуснете ,ако разбира се имате функция на самата ви фурна - грил . Ако нямате то оставяте на горен и долен реотан или само на горен , като след като яйцето вече е готово , а на него му трябва много малко - не повече от 5 минути , поръсвате леко с червен пипер , който по ваше желание може и да е лют ;)







 Нямам никаква идея как ми хрумна самата рецепта , но искам да ви споделя ,че стана нещо наистина превъзходно ...... ароматно , нежно ...... Мисля че нямам думи с които да ви опиша какво се е получило ,а трябва сами да пробвате и да ми споделите дали и на вас ви е харесало .

P.S. Както в началото написах нямах време поради куп причини , една от тези причини беше моята сватба , която се състоя в най- прекрасния за мен град Рим . Смятам съвсем скоро да ви споделя мъничко за моето незабравимо преживяване , като разбира се няма да пропусна да ви запозная с невероятните ястия , които имаше и хапнахме там . 
Тайничко се надявам тази причина малко да позамаже положението с липсата на рецепти ;) 

Пожелавам ви един страхотен ден и разбира се BON APPETIT 
 
 
 
 
 

Вкуснотийките на В. Template by Ipietoon Cute Blog Design