събота, 3 януари 2015 г.

Свински Сарми

Здравейте ,мили приятели.Честита Коледа.Честита Нова Година.Пожелавам на всички отново много здраве,защото то е най-важното в нашия живот .Тази година нямах време както предните ,за да се завъртя хубаво и както си трябва из кухнята ,но беше достатъчно.Затова сега ще Ви представя рецепта за Свински врат увит като сарма.Доста богато ястие откъм месо,но много вкусно и лесно :) При толкова хубави филми ,само го оставяте да се пече и гледате да не изгори ;) Поради тази причина е хубаво да се снабдите с едно ето такова часовниче 

 Много е удобно и доста полезно :)
Сега вкарваме Снупи в кухнята и започваме да готвим :)
Необходими са ни пържоли от свински врат  без кост.Бройката е колкото ще бъдат гостите.На мен ми бяха необходими 9 .
600 гр шарено свинско месо 
почти една пълна чаша за чай с ориз
стрък праз
зелеви листа (кисело зеле)
зелев сок
червен пипер
една котка за разкош :)





 Свинския врат само го измиваме и подсушаваме.
Нарязваме праза.Запържваме го леко и към него добавяме ориза,като след като го запържим добавяме 1 чаена чаша вода постепенно докато изври ,за да бъде почти готов.



Нарязвате шареното свинско месо.Овалвате го хубаво в червен пипер и добавяте 100 към 100 вода и зелев сок.Към цялата смес добавяме и нарязано на ситно зеле.





 Взимате зеле лист и в него поставяте пържолата,отгоре сместа от ориза с праз и завивате като сарма.
Така процедирате и за останалите.



Най-отгоре изсипвате шареното месо и зелевия сок с вода.Не добавяте никъде сол,защото сока е достатъчно солен.Увивате с фолио за печене и на 280 градуса печете за около час,час и нещо.После махате фолиото докато хванат коричка сармите.
Задължително фолиото го надупчвате с нож ,за да излиза парата.


Ами какво ми става да кажа освен приятно хапване с любимите хора и BON APPETIT 

 




















 
 

Вкуснотийките на В. Template by Ipietoon Cute Blog Design