сряда, 30 април 2014 г.

Палачинка с наденички на фурна

Здравейте отново ,приятели.Днес ме е обзело вдъхновението да пиша.Така и така съм в болнични и ми е ужасно зле,но вече не ме свърта ,та поне да свърша нещо полезно :)
Днешната рецепта е изключително лесна,бърза,а на всичкото отгоре е и мнооооооооооого вкуснааа.
Готова е за има няма 30 минути с печенето.
Единственото ,което ви трябва е 

Брашно,наденички и 4 яйца.
Хем бърза,хем много лесна :) Какво по-добро от това.............

 Взимате си един тигана,ако имате оребрен,ако не на скара или на парти грил.Слагате да се загрее хубаво,в случая оребрения тиган или каквото ще ползвате и печете от всички страни наденичките.



През това време правите палачинково тесто както си знаете,без да слагате сол,защото наденичките са солени .Направете го само с яйцата,вода и брашно,защото ако сложите и прясно мляко ,тестото ще стане доста жилаво.


Както и да го гледате до тука няма и 10 минути :)
Намазнявате тавичка и изсипвате вътре тестото.Върху него пускате наденичките с малко от тяхната мазнина ,която е останала при печенето.


Слагате ги в не загрята фурна,за да може тестото да се издуе иначе рискувате топлината да убие този процес.Първо за 10 минути се пекът само на долен реотан,после пускате и отгоре при нагласена температура от 190 градуса.

Крайния резултат ще ви изненада много и то в добра насока :)
Целувки от мен В. и BON APPETIT





 

 

Лек крем Ванилия

Здравейте ,Сладкишчета.Ето и първата от двете обещани рецепти.
В този мрачен следобед,какво по-хубаво от един лесен и вкусен най-вече крем за похапване пред телевизора,разпускайки с някакъв сериал :) 
И без това идват едни дъъълги почивни дни,поне да си угодим с нещо вкусно :)
Това кремче се приготвя лесно и е много по-вкусно разбира се от кремовете,които са сварени от предлаганите по магазините пудинг на прах.Да не говорим ,че няма такива консерванти и стабилизатори в себе си както другите.
А и каквото и да си говорим домашното си е домашно ;)
Необходими са ви следните продукти:

150 мл. прясно мляко 
пръчка ванилия
щипка сол и много щипки любов
4 яйца
60 гр. захар
30 гр. брашно
1 ч.л. готварско нишесте
1 портокал
150 мл. прясна сметана

Каквото си изберете за украса-плодове или шоколадови пръчици....   
1.Сипваме млякото в тенджера.Ако имате млековар от едно време е супер удобно,защото няма да ви загори течността,каквато и да е.То и в момента се продават ,за тези ,които си нямат :)
Разцепваме ванилията по дължина на две с остър нож.Остъргваме вътрешността и и я добавяме към млякото заедно с шушулката и ,за по-силен аромат.Добавяме и щипката сол.
2.Разделяме белтъците от жълтъците.Разбиваме жълтъците и захарта и добавяме брашното и нишестето.

3.Загряваме млякото,но не го кипваме.Изваждаме парчетата от ваниловата шушулка.Бъркаме непрекъснато,сипваме жълтъците в млякото и кипваме.
Варим,докато сместта се сгъсти и през цялото време не забравяме да бъркаме!!!
Сваляме тенджерата или млековара,кой каквото има,и я слагаме в студена вода.Бъркаме крема докато се сгъсти.



4.Измиваме портокала с гореща вода ,подсушаваме го и настъргваме кората му.Разрязваме плода на 2 и изцеждаме едната му половина.Настърганата кора и 1 с.л. портокалов сок добавяме към крема и го разбъркваме.

5.В отделни съдове разбиваме на сняг белтъците и сметаната ,и внимателно ги смесваме и разбъркваме с крема.Разпределяме в подходящи ,дълбоки купички за крем ,които поставяме на студено.Украсяваме  крема и поднасяме.
Най-добре е обаче да си го изядем скришом сами :) 



Ами от мен BON APPETIT и дано ви хареса този бърз и вкусен десерт,приятели.Защото готвя не само за мен ,но и за вас с надеждата да ви харесват моите неща и да зарадвате хората,които обичате с вкусни ястия.
Прекрасни почивни дни ви желая .Скоро ще кача и рецептата за телешкото,която все още пазя в дълбока тайна :) 

 Поздрави и целувки от мен В.


 

неделя, 13 април 2014 г.

Кралски сандвичи с краставица

На една ароматна чашка чай, сядам да ви разкрия историята на Кралския сандвич.
 Оказва се ,че той си е чисто английски и се поднася в 5 часа заедно със сладките и чая.
Е...не спазих обичая за 5 часа ,но утре вие може да успеете.Обаче след като го опитах и сега като пия чая,ама никак не ми се връзва този английски обичай двете да се консумират заедно :) На вас обаче може да ви хареса,знае ли се :)
Съставките са много прости и става бързо,и е мнооооого вкусен.
Трябват ви само малко прясна краставица,ако намерите хрян,крема сирене и яйца,които да сварите.
Вървейки днес из магазина и търсейки хрян се обезкуражих ,защото не намерих и реших да го направя с натурално крема сирене.Ровейки се малко тъжна из щанда за крема сирене ми попадна последната останала кутийка на рафта с крема сирене с хрян.Ето и този светъл празник ми се усмихна късмета :)
Сварявате яйцата и ги намачквате хубаво с вилица.


След това ,за да не е сух сандвича,смесваме крема сиренето с яйцата.


Взимаме хляб,маха ме му коричките.Хубаво е да е квадратен,аз нямах :( 
Намазвате го със сместа .

Отгоре нарязвате на ситно краставицата и сте готови да посрещате Кралицата на чаено парти :)
                                          BON APPETIT



 

събота, 12 април 2014 г.

Домашна Лазаня

Здравейте отново приятели.Най-после успях да се добера до лаптопа и да седна да ви пиша.В този мрачен ден сядам с чаша горещо капучино ,но с пролетна чаша и мислите в главата са ми пълен хаос.
 Толкова време не съм ви писала.Как да започна.....Ако сте ме забравили....Надявам се не....В живота ми се случиха толкова неща и хубави ,и лошо,че нямах време да ви пиша....Но така или иначе този блог е за рецепти,а не да четете какво се случва с мен ,защото едва ли точно това ви интересува.
И пак не знам как да започна ...освен така,че сега ви очаква една наистина страхотна според мен ,вкусна рецепта за Домашна Лазаня.
Ако помните в далечно време ви казах ,че за 8-ми Март от мъжа си получих така исканата машина за приготвяне на домашна паста.Оказа се ,че е толкова вкусно,че вече не искам да ям купена по никакъв повод.
Домашната паста е изключително лесна за приготвяне,вкусна и най-важното не съдържа никакви консерванти.Приготвя се единствено от брашно и яйца в точно определено количество.Дори и без моята машинка ще можете да си я приготвяте.Само ви трябват нож и точила  и сте готови.В случая обаче между мен и тази машинка пламна любов от пръв поглед.Смятам вече да не ви занимавам с моята любов ,а да ви я представя и да започвам с презентацията на рецептата,която е пълна със снимки,което е моето извинение към вас за дългото ми отсъствие.Ето я и моята принцеса
Съставена е от три части:разточва тестото ,прави спагети и фетучини със седем различни дебелини.И това ако не е щастие :)
Понеже реших да си поиграя и да приготвя за моя мъж с много любов за благодарност за подаръка направих и домашна кайма с другия ми любим уред в кухнята-кухненския робот.За това за тази рецепта ви трябват:
Свинско месо и сланина

Доматено пюре
Моркови
Чесън
Люти чушки
Чили (пожелание)
Зехтин
Нарязвате малко парченце сланина и слагате месото заедно с нея в робота.Там слагате и подправките,които желаете за каймата и смилате.Вътре се слага и чилито,ако обичате лютото.




След това правим тестото за лазанята.То е с едно много просто правили на 100 гр. брашно по 1 яйце.Започвате да месите хубаво,за да активирате глутена в брашното.Не слагате абсолютно нищо друго.Нито вода ,нито сол.Само това.
Ако желаете да ви стане по-жълта пастата ,просто добавете още 1 жълтък.
Омесвате тестото.Увивате го във фолио и го оставяте в хладилника,докато му дойде реда и на него :)

Нарязвате морковите и лютите чушки .Нарязвате и чесъна.


В по-голямо количество зехтин слагате да запържите морковите с чушките докато се посмалят.



Разбърквайте често ,за да не загорят.Добавяте каймата с чесъна.Бъркате докато стане на трохи.Прибавяте и доматеното пюре,докато се сгъсти ,но не много ,за да имам течност за корите при печене.



При готовност оставяте соса настрана.
Инсталираме си машинката и започваме да правим корите за лазанята.
Първо разделяме тестото на 2 ,разточваме го с точилка и го пускаме в машината да стане на тънки кори,колкото ние желаем за ястието.







Посипвате на дъното на тавата малко от соса за лазанята.


Почвате да редите един ред кори.
После пак поливате със сос и така докато остане достатъчно количество сос да залеете обилно и последния пласт.


Слагате в загрята на 220 гр. фурна.Печете докато се запече отгоре .Вадите и поръсвате обилно с кашкавал.


Накрая ястието ще ви се отблагодари в този прекрасен вид.
                                                          BON APPETIT 




 











 
 

Вкуснотийките на В. Template by Ipietoon Cute Blog Design